První dny v Montevideu

První dny v Montevideu

posted in: Uruguay | 0

Montevideo nás vítá celkem příjemnými teplotami okolo 22 °C a větrným počasím. Zatím se jen rozkoukáváme, Montevideo má celkem malé historické centrum s nádhernými domy z koloniálních dob.

Kontejner s naší dodávkou dorazil již několik dní před námi, ale ještě čekáme než dorazí německý pár Anja a Tobias, abychom mohli papírování spojené s vykládkou z kontejneru začít společně.

První dojmy: lidé jsou tu velmi milí, příroda místy až podobná České republice, ale je tu také dost draho. Počasí dost podobné našemu v období května, jsme však na jižní polokouli, takže tady se právě odehrává jaro. Jestli voda odtéká opačným směrem v umyvadle jsme ještě nezkoušeli, ale měsíc je tu opravdu opačně. Tady spíše platí Douvá a Corůstá, tvary jsou měsíce jsou opačné (více v tomto článku).

Máme před sebou volný víkend, prozkoumáváme místní historické centrum, místní speciality a mimo jiné také relaxujeme v parku při hraní karet (díky za tip, Lukáši K.). Ve stejném parku si lidé jen tak v neděli na večer přišli zatančit tango. Prostě pohodička. Jdeme se také podívat k přístavu a již nedočkavě hledáme mezi záplavou kontejnerů ten náš šedý s nápisem Maersk. Ale těch tam je také fakt hodně.

Uruguay je ale zemí, která moc nemá ráda pejsky. Se psem se nemůže na letiště, na autobusové nádraží, do žádných veřejných prostor, do autobusu a ani do většiny taxi a ubytovacích zařízeních. Dovedete si tedy představit, že začátek pobytu zde nebyla vůbec sranda.

Leave a Reply